Het verhaal achter de uitvinding van ‘Selfie’ en de impact ervan op marketing

Categories:

Nathan Hope, een jonge Australische man, bedacht de term ‘selfie’ in 2002 nadat hij een foto van zichzelf had gemaakt nadat hij van een trap was gevallen. Het gebruik van de selfie nam echter toe met de introductie van smartphones met camera’s aan de voorzijde.

Impact van selfie op marketing

De selfie heeft een immens effect op marketing. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe de selfie marketing heeft beïnvloed:

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC):

Selfies zijn een soort UGC, inhoud die is bijgedragen door klanten of gebruikers. Merken kunnen de kracht van door gebruikers gegenereerde inhoud gebruiken door klanten toe te staan ​​foto’s van hun producten of diensten te maken en te delen.

Sociale media:

De selfiecultuur is geaccepteerd door sociale mediaplatforms zoals Instagram, Snapchat en TikTok, en adverteerders hebben dit voorbeeld gevolgd. Bedrijven kunnen selfies gebruiken om hun publiek op sociale media te betrekken en een gemeenschapsgevoel rond hun bedrijf te creëren.

Authenticiteit:

In vergelijking met conventionele advertenties worden selfies gezien als een meer authentiek soort inhoud. Selfies kunnen door merken worden gebruikt om hun goederen en diensten op een meer organische, herkenbare manier te presenteren.

Influencer-marketing:

Social media-persoonlijkheden met een enorme aanhang, bekend als influencers, gebruiken vaak selfies om reclame te maken voor producten of diensten. Merken kunnen samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken en hun populariteit gebruiken om hun product te promoten.

Personalisatie:

Met selfies kunnen mensen hun persoonlijkheid uitdrukken en pronken met hun verschillende stijlen. Selfies kunnen merken helpen hun marketinginspanningen aan te passen en op een persoonlijker niveau met hun klanten te communiceren.

Eindoordeel:

Ze boden marketeers een nieuwe methode om op een meer authentieke en persoonlijke manier met mensen in contact te komen. De uitvinding van de selfie heeft een enorm effect gehad op marketing. Het heeft nieuwe kansen gecreëerd voor door gebruikers gegenereerde inhoud, betrokkenheid bij sociale media en influencer-advertenties. Lees de blog op vitaalgezond voor tips om zelfverzekerder op beeld te staan!

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *